İl vilayet fındık fiyatları vatandaş tarafından merak ediliyor. Trabzon, Ordu, Giresin, Samsun, Sakarya ve Düzce’de aktüel fındık fiyatlarının ne kadar olduğu araştırılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı güncel il il yeni 2024/2025 fındık alım fiyatlarını açıkladı. İşte 23 Ağustos 2024 Cuma günü şimdiki fındık fiyatları…
23 AĞUSTOS ŞİMDİKİ FINDIK FİYATLARI
İşte 2024/2025 vilayet il 23 Ağustos 2024 Cuma güncel fındık fiyatları;
-
Samsun özgür piyasa fındık fiyatları aktüel olarak: 130-132 TL
-
Giresun’da hür piyasa fındık fiyatları aktüel olarak: 130-135 TL
-
Trabzon hür piyasa fındık fiyatları yeni olarak: 130-132 TL
-
Ordu özgür piyasa fındık fiyatları yeni olarak: 130-132 TL
-
Sakarya hür piyasa fındık fiyatları şimdiki olarak: 130-132 TL
Fiyatlar, fındığın kalitesi, randımanı ve piyasa şartlarına nazaran değişiklik gösterebilmektedir.
FINDIK ALIM FİYATLARI 2024
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2024/2025 dönemi kabuklu fındık alım fiyatlarını 2 Ağustos 2024 Cuma günü açıkladı. Üreticilerin depolama ve finansman gereksinimlerini karşılamak ve pazarlama kaynaklı problemleri gidermek için belirlenen fiyatlar şu haldedir;
Fındık levant ve Giresun kalitelerinin aktüel fiyatı şu formda olacaktır:
-
Levant Kalite: 130 TL/Kg
-
Giresun Kalite: 132 TL/Kg
Bakanlığın üreticilere vereceği alan bazlı takviye, mazot ve gübre dayanakları ile birlikte fiyatlar şu biçimde olacak:
-
Levant Kalite: 133 TL/Kg
-
Giresun Kalite: 135 TL/Kg
Bunlara ek olarak, yüksek randımanlı fındık için (50 randımanın üzerindeki her +1 randıman için) 1,30 TL/Kg ek fiyat verilecektir.
ALIM VE MÜRACAAT SÜRECİ NASIL OLACAK?
TMO, fındık alımları için gerekli teknik altyapı, depolama, işçi ve finansman hazırlıklarını tamamladı. Üreticiler, 12 Ağustos’tan itibaren TMO iş yerleri, www.tmo.gov.tr ve e-devlet üzerinden randevu alabilecek.
KABUKLU FINDIK ALIMLARI NE VAKİT BAŞLAYACAK?
Kabuklu fındık alımları 19 Ağustos Pazartesi günü başlayacak. Alımlar ise randevulu halde yapılacaktır.
Üreticilerin, eserlerini teslim etmeden evvel rutubetten kaynaklı meseleler yaşamamaları ismine kurutma süreçlerine dikkat etmeleri önerilir.